RSS Nieuws uit de Dordogne

 • Culinaire ontdekkingsreis door wijnstreek Bergerac 27 april 2018
  Trek in een volle week genieten van de culinaire geneugten van de Dordogne? Ga dan in september met vinologen Jolande Vos en Petri Houweling mee op culinaire ontdekkingsreis door de wijnstreek Bergerac. Het bericht Culinaire ontdekkingsreis door wijnstreek Bergerac verscheen eerst op Dordogne Magazine.
  Dordogne Magazine
 • Dordogne één Michelin-ster armer 11 maart 2018
  In de 2018-editie van de Michelingids is Dordogne vertegenwoordigd met negen sterrenrestaurants, één minder dan in 2017. L’Imaginaire in Terrasson-Lavilledieu leverde zijn ster in na het vertrek van chef-kok François Adamski. Het bericht Dordogne één Michelin-ster armer verscheen eerst op Dordogne Magazine.
  Dordogne Magazine
 • Lascaux 4: futuristische reis door de prehistorie 25 februari 2018
  Met de modernste middelen zijn in Lascaux 4 (Lascaux IV) de beroemde prehistorische schilderingen tot leven gebracht. Dordogne Magazine gaat op ontdekkingsreis door dit spectaculaire nieuwe museum en belevingscentrum bij Montignac in de oostelijke Périgord. Het bericht Lascaux 4: futuristische reis door de prehistorie verscheen eerst op Dordogne Magazine.
  Dordogne Magazine
 • Het stilleven en de genezer van Saint-Raphaël 21 februari 2018
  Net als de Britse schilder John Piper 50 jaar eerder werd John de Graaff van Dordoge Magazine gefascineerd door de kolossale zuilen voor de oude dorpskerk van Saint-Raphaël in Dordogne. Het bericht Het stilleven en de genezer van Saint-Raphaël verscheen eerst op Dordogne Magazine.
  John de Graaff
 • Vanaf 1 juli maximaal 80 km op Franse buitenwegen 12 januari 2018
  Naar de Dordogne deze zomer? Houd de snelheidsmeter van je auto of motorfiets dan extra goed in de gaten. Per 1 juli 2018 gaat op alle Franse buitenwegen (N- en D-wegen) zonder middenberm de maximumsnelheid omlaag van 90 naar 80 kilometer per uur. Het bericht Vanaf 1 juli maximaal 80 km op Franse buitenwegen verscheen […]
  Dordogne Magazine
 • Château de Commarque verbergt 15.000 jaar geschiedenis 10 augustus 2017
  De spookachtige ruïnes van Château de Commarque getuigen van meer dan 15.000 jaar onafgebroken bewoning op deze magnifieke plek in het dal van de Beune tussen Sarlat en Les Eyzies in de Périgord Noir. Het bericht Château de Commarque verbergt 15.000 jaar geschiedenis verscheen eerst op Dordogne Magazine.
  Dordogne Magazine
 • Het film-appeal van Château de Hautefort 23 juli 2017
  Filmregisseurs, op zoek naar historische grandeur in een adembenemende setting, worden steevast op slag verliefd bij de aanblik van Château de Hautefort. De teller staat inmiddels op 13 speelfilms en series. Het bericht Het film-appeal van Château de Hautefort verscheen eerst op Dordogne Magazine.
  Dordogne Magazine
 • Dordogne-wijnen met ‘goud’ terug uit Bordeaux 13 juli 2017
  De wijnen uit de Dordogne vinden steeds meer weerklank bij de kenners. Tijdens het Concours de Bordeaux-Vins d’Aquitaine 2017 werden 28 inzendingen uit de Périgord bekroond met een gouden medaille. Het bericht Dordogne-wijnen met ‘goud’ terug uit Bordeaux verscheen eerst op Dordogne Magazine.
  Dordogne Magazine
 • Op paddenstoelenjacht? Schiet niet in je eigen voet 4 juli 2017
  'Zomaar' paddenstoelen en bosvruchten plukken in de Dordogne zonder toestemming van de eigenaar van het bos of terrein is niet zonder risico's. Je riskeert een fikse gevangenisstraf en een boete die kan oplopen tot € 45.000,-. Het bericht Op paddenstoelenjacht? Schiet niet in je eigen voet verscheen eerst op Dordogne Magazine.
  Dordogne Magazine
 • Les Glycines serveert feest voor álle zintuigen 20 juni 2017
  Het was er maar steeds niet van gekomen: een bezoek aan ‘Le Bistro des Glycines’ in Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil. Totdat we vernamen dat het restaurant in het ‘prehistorische hart’ van Dordogne de Bib Gourmand-status had verworven... Het bericht Les Glycines serveert feest voor álle zintuigen verscheen eerst op Dordogne Magazine.
  Dordogne Magazine