RSS Nieuws uit de Dordogne

 • Sotheby’s beloont Château de Beynac met € 10.000,- 19 september 2018
  Het wereldberoemde Château de Beynac aan de Dordogne ontving van veilinghuis Sotheby's en restauratiefonds 'Monuments Historiques' € 10.000,- voor het herstel van de 17e eeuwse decoraties van de wapenzaal en het kabinet. Het bericht Sotheby’s beloont Château de Beynac met € 10.000,- verscheen eerst op Dordogne Magazine.
  Dordogne Magazine
 • Puyguilhem… okay… maar waar is het château? 26 augustus 2018
  Bij ‘Puyguilhem’ denk je wellicht aan het gelijknamige Renaissance-château in Dordogne. Maar een dorpje met die naam zul je vergeefs bij het beroemde kasteel zoeken. Dat ligt namelijk 100 kilometer zuidelijker, in het wijngebied onder Bergerac. Verwarrend... Het bericht Puyguilhem… okay… maar waar is het château? verscheen eerst op Dordogne Magazine.
  Dordogne Magazine
 • Wat zeg jij: Hopper of Magritte…? 1 augustus 2018
  De middeleeuwse bastide Sainte-Foy-la-Grande op de zuidoever van de Dordogne heeft de bezoeker veel meer te bieden dan zijn grote regionale zaterdagmarkt. Boven de straten hangen ook dit jaar honderden paraplu’s, die met recht het predicaat street art mogen dragen. Het bericht Wat zeg jij: Hopper of Magritte…? verscheen eerst op Dordogne Magazine.
  Dordogne Magazine
 • Félibrée 2018 hult Saint-Cyprien in kleurenpracht 28 juli 2018
  Het pittoreske Saint-Cyprien in de Périgord Noir is in 2018 waarschijnlijk het meest fotogenieke dorp in Dordogne. Aanleiding is de 99ste Felibrée, het jaarlijkse feest dat de Occitaanse geschiedenis van de Périgord al bijna 100 jaar levend houdt. Het bericht Félibrée 2018 hult Saint-Cyprien in kleurenpracht verscheen eerst op Dordogne Magazine.
  Dordogne Magazine
 • Culinaire ontdekkingsreis door wijnstreek Bergerac 27 april 2018
  Trek in een volle week genieten van de culinaire geneugten van de Dordogne? Ga dan in september met vinologen Jolande Vos en Petri Houweling mee op culinaire ontdekkingsreis door de wijnstreek Bergerac. Het bericht Culinaire ontdekkingsreis door wijnstreek Bergerac verscheen eerst op Dordogne Magazine.
  Dordogne Magazine
 • Dordogne één Michelin-ster armer 11 maart 2018
  In de 2018-editie van de Michelingids is Dordogne vertegenwoordigd met negen sterrenrestaurants, één minder dan in 2017. L’Imaginaire in Terrasson-Lavilledieu leverde zijn ster in na het vertrek van chef-kok François Adamski. Het bericht Dordogne één Michelin-ster armer verscheen eerst op Dordogne Magazine.
  Dordogne Magazine
 • Lascaux 4: futuristische reis door de prehistorie (reportage) 25 februari 2018
  Met de modernste middelen zijn in Lascaux 4 (Lascaux IV) de beroemde prehistorische schilderingen tot leven gebracht. Dordogne Magazine gaat op ontdekkingsreis door dit spectaculaire nieuwe museum en belevingscentrum bij Montignac in de oostelijke Périgord. Het bericht Lascaux 4: futuristische reis door de prehistorie (reportage) verscheen eerst op Dordogne Magazine.
  Dordogne Magazine
 • Het stilleven en de genezer van Saint-Raphaël 21 februari 2018
  Net als de Britse schilder John Piper 50 jaar eerder werd John de Graaff van Dordoge Magazine gefascineerd door de kolossale zuilen voor de oude dorpskerk van Saint-Raphaël in Dordogne. Het bericht Het stilleven en de genezer van Saint-Raphaël verscheen eerst op Dordogne Magazine.
  John de Graaff
 • Vanaf 1 juli maximaal 80 km op Franse buitenwegen 12 januari 2018
  Naar de Dordogne deze zomer? Houd de snelheidsmeter van je auto of motorfiets dan extra goed in de gaten. Per 1 juli 2018 gaat op alle Franse buitenwegen (N- en D-wegen) zonder middenberm de maximumsnelheid omlaag van 90 naar 80 kilometer per uur. Het bericht Vanaf 1 juli maximaal 80 km op Franse buitenwegen verscheen […]
  Dordogne Magazine
 • Château de Commarque verbergt 15.000 jaar geschiedenis 10 augustus 2017
  De spookachtige ruïnes van Château de Commarque getuigen van meer dan 15.000 jaar onafgebroken bewoning op deze magnifieke plek in het dal van de Beune tussen Sarlat en Les Eyzies in de Périgord Noir. Het bericht Château de Commarque verbergt 15.000 jaar geschiedenis verscheen eerst op Dordogne Magazine.
  Dordogne Magazine