RSS Nieuws uit de Dordogne

 • Château de Commarque verbergt 15.000 jaar geschiedenis 10 augustus 2017
  De spookachtige ruïnes van Château de Commarque getuigen van meer dan 15.000 jaar onafgebroken bewoning op deze magnifieke plek in het dal van de Beune tussen Sarlat en Les Eyzies in de Périgord Noir.
  Dordogne Magazine
 • Het film-appeal van Château de Hautefort 23 juli 2017
  Filmregisseurs, op zoek naar historische grandeur in een adembenemende setting, worden steevast op slag verliefd bij de aanblik van Château de Hautefort. De teller staat inmiddels op 13 speelfilms en series.
  Dordogne Magazine
 • Dordogne-wijnen met ‘goud’ terug uit Bordeaux 13 juli 2017
  De wijnen uit de Dordogne vinden steeds meer weerklank bij de kenners. Tijdens het Concours de Bordeaux-Vins d’Aquitaine 2017 werden 28 inzendingen uit de Périgord bekroond met een gouden medaille.
  Dordogne Magazine
 • Op paddenstoelenjacht? Schiet niet in je eigen voet 4 juli 2017
  'Zomaar' paddenstoelen en bosvruchten plukken in de Dordogne zonder toestemming van de eigenaar van het bos of terrein is niet zonder risico's. Je riskeert een fikse gevangenisstraf en een boete die kan oplopen tot € 45.000,-.
  Dordogne Magazine
 • Les Glycines serveert feest voor álle zintuigen 20 juni 2017
  Het was er maar steeds niet van gekomen: een bezoek aan ‘Le Bistro des Glycines’ in Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil. Totdat we vernamen dat het restaurant in het ‘prehistorische hart’ van Dordogne de Bib Gourmand-status had verworven...
  Dordogne Magazine
 • In Parc Le Bournat leef je 100 jaar geleden 22 mei 2017
  Hoe dat was, leven in de Dordogne in de goede oude tijd? Ervaar het zelf in Parc Le Bournat aan de Vézère in Le Bugue in de Périgord Noir. In dit openluchtmuseum annex pretpark is de klok meer dan 100 jaar geleden stilgezet.
  Dordogne Magazine
 • Dordogne-romantiek 14 mei 2017
  Dat de Dordogne romantische gevoelens oproept, weten we. Maar nu is er ook echt bewijs. Geschoten op het strandje in Limeuil, waar de Vézère samenvloeit met de Dordogne.
  Dordogne Magazine
 • Saint-Astier loopt zich warm voor Félibrée 2017 12 mei 2017
  De inwoners van Saint-Astier maken zich op voor de 98ste Félibrée in het weekend van 29 juni t/m 2 juli 2017. Het hele stadje in het hart van de Dordogne is dan versierd met een zee van plastic bloemen.
  Dordogne Magazine
 • Voor de spontane trek… 11 mei 2017
  Naar de Febo zul je in de Dordogne vergeefs zoeken. Maar automatieken zijn er wel degelijk. De vakjes zijn er niet gevuld met kroketten en kaassoufflees, maar – we zijn in Frankrijk – met knapperige baguettes. Zoals bij deze ‘automatique’ in Creysse bij Bergerac. Voor de spontane trek. Of de (te) late…
  Dordogne Magazine
 • Zo trekt de Tour de France 2017 door Dordogne 30 april 2017
  Het parcours van de Tour de France-etappe Périgueux-Bergerac op dinsdag 11 juli 2017 door de Périgord is goeddeels bekend. Lees er alles over in dit artikel met routebeschrijvingen en routekaarten.
  Dordogne Magazine