Aanleg boomgaard en groentetuin

Op ons 'nieuwe' terrein grenzend aan het oorspronkelijke terrein hebben we naast een fruit boomgaard met 10 verschillende fruit en noot soorten een groentetuin gepland.Gasten van l'Ancien Vignoble kunnen in de toekomst meegenieten van de opbrengsten. Vandaag de eerste courgettes geplukt en gisteren eigen sla gegeten. We zijn verder bezig met het terugdringen van veel onkruid.

Voorbereidingen bouw schuur voor o.m. tuinmachines en gereedschap en buitenkeuken.

In de achter ons liggende weken heb ik samen met Ben gewerkt aan de voorbereiding van een toekomstige schuur, 22 m2,  welke aan onze gîte le Noyer wordt gebouwd.

De bouwvergunning hebben we begin dit jaar aangevraagd en werd enkele weken geleden verleend. Op de bijgaande foto kun je een tijdelijk schutting waarnemen deze grenst aan het 2e terras van de gîte. De planning is om de werkzaamheden in het vroege voorjaar van 2018 afgerond te hebben. Grenzend aan het terras van le Noyer gaan we een buitenkeuken realiseren voor een extra comfort impuls ten behoeve van de gasten van le Noyer. Het plaatsen van een vaste barbecue staat ook op ons werklijstje.

Een zomerdag op l’Ancien Vignoble

Een mooie zomerdag in augustus in Le Mondou Haut. Met dank voor de foto's van Luc en Marleen.

Zicht op zwembad, poolhouse en La Figue
De nieuwe trap naar l'Olive.
Achter het zwembad de nieuwe poolhouse.
Zicht op het nieuw stuk terrein, dat vanaf nu deel uitmaakt van ons erf.

Terrein l’Ancien Vignoble uitgebreid.

kaart_lancien_2016

Vier jaar geleden hebben we aan de eigenaar van het terrein welke onder en aansluitend op het terrein 2000 m2 waar we ons project gerealiseerd hebben aangegeven dat we zijn grondstuk wel wilden kopen.
Het ons gelukt om tot overeenstemming te komen. Op 19/08 hebben we getekend en is de 3700 m2 grond ons eigendom. We zijn zeer blij met de aankoop en zijn begonnen met de grote schoonmaak. Het terrein is totaal overwoekerd met o.m. prikkende Meidoorn bomen, lianen en veel bramenstruiken.
Zodra het terrein schoon is gaan we een plan maken voor de herinrichting. We denken nu aan een natuurlijke beplanting. Op het terrein mag niet gebouwd worden en heeft een agrarische bestemming.

aheader5

aheader11

aheader10